Namostute Yoga

Authentieke Yoga volgens de eeuwenoude yogatradities

Een leefwijze voor een gebalanceerd en positief leven

Yoga is voor iedereen

Of je nu een beginner bent of al yogalessen hebt gevolgd: iedereen kan yoga beoefenen. Yoga verbetert onze kwaliteit van leven, versterkt ons middenrif, zuivert ons zenuwstelsel en normaliseert onze adem. Door middel van yoga kunnen we onze lichaamshouding corrigeren, evenals de manier waarop we in het leven staan. Het beoefenen van Yoga helpt ons met een gerichte en heldere geest op situaties te reageren. Regelmatige beoefening verhoogt onze vitaliteit en versterkt de afweer. 

In de Hatha Yoga Pradipika, geschreven door Swami Swatmarama wordt beschreven in shloka 65 hoofdstuk 1:

युवा वृद्धोऽतिवृद्धो वा व्याधितो दुर्बलोऽपि वा

अभ्यासात्सिद्धिमाप्नोति सर्वयोगेष्वतन्द्रित:

yuvā vṛddhō’tivṛddhō vā vyādhitō durbalō’pivā |

abhyāsātsiddhimāpnōti sarvayōgēṣvatandritaḥ ||

Betekenis: Of je nu jong, oud, heel oud, ziek of zwak bent, je kunt perfectie bereiken in alle yoga’s door te beoefenen.

योगश्चित्तवृत्तिनिरोधः
yogaḥ citta-vṛtti-nirodhaḥ

- THE YOGA SUTRAS OF PATANJALI

Traditionele Yoga

60 minuten: € 65,-

Yoga volgens de traditie van Swami Satyananda Saraswati, de grondlegger van het Instituut Bihar school of Yoga in India.

Een yogales bestaat uit: mantras, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en een diepe eindontspanning.

Restorative Yoga

60 minuten: € 65,-

Restorative Yoga staat voor ontspanning en vertraging.

Het zorgt voor zelfregulatie van je zenuwstelsel. Het helpt je uit je hoofd te komen en meer in je lichaam te zijn. Rustend in de kussens kan je lichaam zich overgeven aan de zwaartekracht, je spieren ontspannen en je mind krijgt de kans tot rust te komen.

Zwangerschapsyoga

60 minuten: € 65,-

Tijdens en na de zwangerschap verandert er veel in je leven. Zowel fysiek als mentaal. Je bent verantwoordelijk voor jezelf en voor de baby.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarmee zorg je ook goed voor je baby. Zwangerschapsyoga kan je helpen te ontspannen en te vitaliseren. Het is een goede voorbereiding voor de bevalling.

Je kunt ook terecht na de bevalling voor een zwangerschapsyoga les. 

Bedrijfsyoga

Kies voor een ontspannen en productieve werksfeer. 

Steeds meer organisaties maken tijd en ruimte voor yoga en meditatie binnen hun bedrijf om de vitaliteit en productiviteit van hun medewerkers te vergroten. Door regelmatig beoefenen van yoga krijgen mensen een fitter, soepeler en krachtiger lichaam, meer energie en innerlijke rust. Het draagt bij aan een positieve werksfeer, stress preventie en het terugdringen van ziekteverzuim. 

Yoga is goed voor de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf. 

Op basis van een gesprek wordt in overleg een programma samengesteld. 

Prijzen en gesprek op aanvraag via angela@namostuteyoga.com 

Kinderyoga

Privé les 60 minuten: € 65,-

De wereld vandaag de dag legt druk op jonge kinderen en zij krijgen veel prikkels te verwerken. Yoga helpt kinderen hiermee om te gaan.

Het is beweging, ademspel, concentratie, ontspanning en respect voor onszelf en de wereld waarin we leven. Als je yoga doet gaat het niet om wie het beste is. Wat je doet is goed, je doet je best.

Door yoga worden je gedachten rustiger hierdoor kun je beter concentreren en kun je betere beslissingen nemen. De yogahoudingen maken je sterk van binnen en brengt kracht, moed en zelfvertrouwen. Het helpt je ook om te gaan met verdriet en boosheid.

Een kinderyoga les bestaat uit: 

 • yogahoudingen
 • ademoefeningen
 • concentratie oefeningen
 • eindontspanning, meditatie of yoga nidra.

Tieneryoga

Privé les 60 minuten: € 65,-

Als tiener ben je bezig de wereld te ontdekken en daarnaast wordt er veel van je verwacht door school, ouders, vrienden en vriendinnen. Het is fijn om een moment niets te moeten, te ontspannen en je hoofd vrij te maken van gedachten. Yoga kan je hierbij helpen.

Tijdens de lessen leer je allerlei technieken en oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen en waardoor je gemakkelijker in ontspanning blijft.

Een tieneryoga les bestaat uit: 

 • yogahoudingen
 • ademoefeningen
 • concentratie oefeningen
 • eindontspanning, meditatie of yoga nidra.
tieneryoga

Ouder & Kind yoga

Privé les 60 minuten: € 65,-

Ouder & kind yoga is een mooie manier om de verbinding aan te gaan met elkaar, op een warme en speelse manier. In de lessen is er ruimte voor yoga, samen bewegen en plezier hebben. Aan het einde van de les kun je samen ontspannen. Je leert allerlei yoga oefeningen die fijn zijn om samen thuis te doen.

De yoga les is mogelijk samen met ouder, oom of tante, opa of oma.

Sommige oefeningen kunnen voor jonge kinderen in het begin als ongemakkelijk ervaren worden. Zo kun jij je kind helpen en ondersteuning bieden. Het versterkt de relatie tussen ouder en kind.

Yoga op school

Er gaan steeds meer stemmen op om Yoga te introduceren binnen het schoolsysteem. Kinderen ervaren dat een paar korte momenten van Yoga op school helpt met de regulatie van onrust, angst en stress. Ze geven aan dat het hen helpt hun eigen lichaam te leren kennen en te ervaren. 

Yoga oefeningen helpen de rug gezond te houden, de adem te reguleren en hierdoor wordt de concentratie vergroot. Leren wordt hierdoor makkelijker en in de klas ontstaat een positief leerklimaat en een sfeer van aandacht en enthousiasme.

Een  les bestaat uit: 

 • Aanleren van lichaamshoudingen.
 • Bewust worden van de adem met ademoefeningen.
 • Concentratie oefeningen.
 • Kennis maken met de binnen- en buitenwereld.
 • Ontspanning door middel van yoga nidra, visualisatie of meditatie.

De lessen worden afgestemd op de ontwikkelingsfasen van de kinderen.

Het is mogelijk yoga workshops te geven tijdens gymlessen of sportdagen. De lessen worden aangeboden aan groep 1 t/m 8.

Training - trainingyoga en mindfulness

Yoga en mindfulness in de klas

Mindfulness en yoga lessen worden in de klas gegeven volgens een speciale methode. De technieken worden aangeleerd, zodat deze direct toepasbaar zijn.

Voor vragen kun je het onderstaande contactformulier invullen. 

Yoga op school – Voortgezet onderwijs

Jongeren hebben te maken met grote schommelingen en komen innerlijk en uiterlijk onder druk te staan. Je moet er achter zien te komen wie je bent en wat je goed kunt.

Het contact met vrienden en vriendinnen wordt steeds belangrijker en is vaak moeilijk. Het contact met ouders wordt anders.

Jongeren hebben het gevoel dat ze niet begrepen worden en heftige emoties komen vaak voor.

Voordelen van Yoga en mindfulness:

 • Je leert je bewust te worden van je gedachten, gevoelens, adem en je lichaam.
 • Doordat je lichamelijke oefeningen combineert met ademoefeningen kom je beter in verbinding met je lichaam.
 • Je wordt fysiek en emotioneel sterker.

 

Voor vragen kun je het onderstaande contactformulier invullen

tieneryoga