Namostute Yoga

Yoga voeding deel 4 

Als je prakriti of constitutie kent, maak dan je voedselkeuze overeenkomstig met je constitutie. Eet niet als je negatief, boos of depressief bent. Hoe je denkt, beïnvloedt de spijsvertering. Je mag alleen eten als je gelukkig en vredig bent. 

Als je eet focus op het eten, voel en waardeer het voedsel. Eet langzaam en wees dankbaar voor het voedsel dat je aan het eten bent of gekregen hebt. Denk eraan, eet om te leven en leef niet om te eten. Wij kunnen beginnen met Yoga lifestyle als wij de eerste lagen van onze behoeften, verlangens, intuïties en instincten doorlopen in ons leven. 

Wij bereiden ons voor op de fysieke, mentale, psychische en spirituele niveaus. Het spijsverteringssysteem is één van de belangrijkste systemen in het lichaam en verbindt alle andere systemen samen. Een slecht spijsverteringssysteem is het kern probleem van vele gezondheidsproblemen. 

Het is niet alleen de oorzaak wat wij eten, ook door onze emoties. Door bewust te zijn van de spijsverteringsprocessen en een keuze te maken bij het eten kunnen wij helpen om zowel fysiek als mentaal evenwicht te bereiken. Zo brengen wij vrede en welzijn in ons kostbare leven.