Namostute Yoga

Yoga voeding deel 3

Bij het eten is het belangrijk om de maag halfvol te vullen met voedsel. Een kwart van de maag is bestemd voor water of vloeistoffen. Het laatste kwart wordt gelaten om de spijsvertering te laten plaatsvinden. Deze ruimte is noodzakelijk voor de maag om het voedsel te mengen met de spijsverteringssappen.

Eet alleen om je honger te stillen zonder gevoelens van zwaarte of luiheid te krijgen. Er wordt gezegd dat je alleen mag eten wat nodig is. Doe eens een experiment om erachter te komen hoeveel je kunt eten. Eet een keer totdat je een vol gevoel hebt en wordt bewust van hoeveel je eet. Van daaruit is de helft van de hoeveelheid voedsel, het vereiste. 

Er moet voldoende ruimte in de maag zijn, zodat als iemand je vraagt om een hapje te eten, je zonder nadelige gevolgen kunt doen. Ook is de timing van de maaltijd belangrijk. Op deze manier begint het lichaam de spijsverteringsafscheidingen vrij te geven op een bepaalde tijd. Het is belangrijk om geen maaltijden over te slaan, zodat het lichaam niet in paniekerige modus komt en besluit de overtollig vet op te slaan. 

Verander je voeding volgens de seizoenen en eet geen geïmporteerd voedsel. Kies bewust voor lokaal en vers voedsel.