Namostute Yoga

Yoga voeding deel 1

We hebben allemaal een natuurlijk instinct om een gezond en een gebalanceerd voeding te volgen. Diep van binnen weten wij wat goed en wat niet goed is voor ons. Wij kiezen ervoor om lichaam en mind te negeren. Het regelmatig beoefenen van yoga helpt deze natuurlijke instincten te stimuleren. Yoga verandert de gewoonten en is een proces van normalisatie.

Voordat je kiest wat je wilt eten, stel jezelf de vraag waarom moet of wil ik het eten? Om het lichaam en mind energie te geven, de weerstand van het lichaam te vergroten en het te ontwikkelen van je mind. Vers voedsel geeft lichtheid, geluk, vreugde en verhoogt de intelligentie. Het eten zou geschikt moeten zijn voor de mind, lichaam, intelligentie en ziel.

Er zijn geen speciale voedingsregels voor asana-beoefenaars, hoewel er wel aanbevolen wordt om natuurlijk voedsel te eten en met mate te eten. Yoga adviseert een vegetarisch dieet, vooral ter voorbereiding op de hogere vormen van yoga. 

Vegetarisme is er om innerlijke rust en harmonie tussen lichaam en mind te bevorderen. Het eten van vlees brengt in verband met innerlijke spanning, woede, disharmonie en een toename van verlangens. Vegetarisme is de basis van een sattvische voeding.