Namostute Yoga

Yoga en Astma

Astma is (niets anders dan) een aandoening die is ontstaan tijdens het ademhalingsproces. De astmatische persoon kan niet voldoende lucht in- en uitademen. Dit vermindert de activiteit snelheid van de persoon en soms kan hij bewusteloos raken. De belemmering in het proces van de ademhaling veroorzaakt een astma aanval. Sommige personen hebben alleen last van de aanval bij verkoudheid of vochtige omgeving.

Medicatie vermindert astma problemen, echter geneest niet de astma. Naarmate de tijd verstrijkt, (wordt het effect verslechtert) en bijwerkingen treden op. Het aantal problemen neemt toe en het weerstandsvermogen neemt af, omdat medicatie astma niet geneest. De klant kan ervoor zorgen dat de noodzaak van medicatie vermindert wordt, ook al lijken ze effectief. 

Het is belangrijk om de oorzaak van astma te onderzoeken. Yoga is erg nuttig bij het verkennen van verschillende oorzaken van astma. Bij het Yogic management programma blijft het effect lang aanhouden, de oorzaken van astma verdwijnt langzaam en de hoeveelheid van aanvallen neemt af als gevolg van verhoogde weerstandsvermogen. 

Yoga, reinigingsprocessen en Yoga Nidra, zuiveren het lichaam, de mind van de klant en de perceptie van de klant. Er ontstaat vreugde en positieve gezondheid. De klant ontwikkelt een positieve levenshouding in het leven. Het vraagt consequente beoefening en discipline in het dagelijkse leven.