Namostute Yoga

Plaats persoonlijke ontwikkeling als nummer 1 in het leven

Als wij ons doel in het leven willen begrijpen en een betekenis willen vinden om gelukkig en tevreden te zijn in het leven, is het belangrijk te weten wie wij zijn.

Het streven om de beste persoon te kunnen zijn in alle aspecten van ons leven. Wat we ook doen, dat je het 100% doet, als een echtgenoot, echtgenote, moeder, zoon, dochter, chef-kok, bankier, schoonmaker, welk rollen wij ook hebben in het leven, vervul het zo goed mogelijk.

Yoga helpt ons wat geschikt en goed voor je is. Het gaat allemaal om naar binnen te kijken en de mind te begrijpen. Als wij eenmaal het doel in het leven hebben gevonden, geeft dat ons innerlijke kracht, geloof en vastberadenheid. Het helpt ons in moeilijke tijden, motiveert ons in vervelende tijden en geeft sprankeling, plezier en vreugde in ons leven.

Een dagboek bijhouden is een manier om je te helpen de dag, je gedachten, gevoelens te analyseren. Meestal gaat het om bepaalde vragen die je elke dag stelt om jezelf te verbeteren.

Enkele voorbeelden zijn:

Relaties met anderen – heb ik iemand geholpen, was ik boos op ze? Voelde ik liefde voor hen?

Emoties – heb ik vandaag sterke emoties gevoeld? positief of negatief? Wat waren het en waarom? woede, verlangen, angst of jaloezie.

Heb ik iets gedaan dat ik als verkeerd beschouw, zoals liegen, bedriegen, stelen, vechten, klagen?

Controle van de mind, karma-yoga, bhakti-yoga en onthechting zijn slechts enkele manieren waarop Yoga iemand kan helpen, de depressiviteit te overwinnen en een gelukkig, tevreden en positief leven te leiden.