Namostute Yoga

Een holistisch geneeswijze

De leer van een lang, gezond en gelukkig leven

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem. Het is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd duizenden jaren wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent. Ayurveda is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

Het betekent letterlijk “Kennis van het Leven” en geeft je de kennis, handvatten voor een positieve gezondheid voor lichaam, geest en ziel. Het helpt ziekte te voorkomen. Dhanvantari is de grondlegger van de Ayurveda.

Dhanvantari staat voor een lang leven, gezondheid en geneeskrachtige kruiden. 

Deze kennis is afkomstig van de Veda’s, de oudste vedische geschriften, waarbij het van uitgaat van een holistisch mensbeeld. Eenvoudige leefwijze en voeding vormen een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische behandeling. 

Volgens de Ayurveda leef je in harmonie met de natuur en is je eetpatroon daar op afgestemd.

Ayurveda is niet alleen een gezondheidheidssysteem, het is een manier van leven.

Namami Dhanvantari Aadi Devam,
Surasura Vandit Paada Padmam,
Loke Jara Rugbhay Mrityu Naasham,
Daataaramesham Vividhaushadhinaam
Ayurveda verandert jouw leven

Wat kan Ayurveda voor jou betekenen?

Ayurveda werkt op het fysieke, mentale en emotionele vlak. In de Ayurvedische behandeling wordt de oorzaak behandeld en niet alleen het symptoom. De belangrijkste kracht van Ayurveda is dat zij jouw eigen zelfgenezend vermogen vergroot.  

In Ayurveda wordt de focus gelegd op voeding, leefwijze en zuivering van lichaam en geest. Een belangrijk rol is het vervangen van oude gewoontes door gezonde routines en patronen. Het doel van Ayurveda is om ons op alle niveaus in balans te houden en disbalans te corrigeren. 

Het traject op maat wordt samengesteld op basis van de gezondheidssituatie en geeft praktische tools om in het dagelijkse leven toe te passen.

Met de kennis die Ayurveda ons biedt leer ik je hoe je controle kunt nemen over je leven en je gezondheid.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage brengt het hele lichaam terug in balans. De werking vindt plaats in de spieren en in het energiesysteem. Hierdoor worden tevens het aura en de chakra’s beïnvloed. De Ayurvedische massage zorgt ervoor dat je meer vitale energie zult ervaren. Gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten worden hiermee verwijderd. 

De Ayurvedische massage is een zeer geschikte behandeling voor het losmaken van emotionele blokkades.