Namostute Yoga

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidsleer uit India. Het betekent letterlijk “Kennis van het leven” en geeft je de kennis en handvaten voor een lang en gezond leven. Deze wetenschap bestaat al meer dan 5000 jaar en is tijdloos. Ayurveda is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

Ayurveda helpt ziektes te voorkomen en brengt positieve gezondheid voor lichaam, geest en ziel. Het staat bekend als de ‘zusterwetenschap’ van yoga en is wel het oudste beoefende gezondheidsleer ter wereld. De methoden kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in het dagelijkse leven van vandaag door middel van eenvoudige levensstijl en voeding die in harmonie zijn met de wetten van de natuur. 

Yoga, voeding, kruidenleer, meditatie, leefstijl en massages zijn een onderdeel voor een gebalanceerd leven en positieve gezondheid.

Ayurveda is niet alleen een gezondheidsleer, het is een manier van leven.

Hoe kan Ayurveda mij helpen?

Als Ayurvedisch & Yoga lifestyle professional zal ik voor jou een individueel plan maken op basis van jouw fysieke, mentale en emotionele kwaliteiten en behoeftes om weer meer in balans te komen. Met dit plan stel ik een persoonlijk leefstijlplan op om je te begeleiden en te ondersteunen zodat je de meest stralende versie van jezelf kunt zijn.

Behandelingen van ayurvedische leefstijladviezen zijn gezondheidsproblemen zoals: spijsverteringsproblemen, gewichtsproblemen, stressgerelateerde klachten, gewrichtspijn, ademhalingsproblemen, slaapproblemen, piekeren, concentratieproblemen en pijnklachten.

Het persoonlijke plan voor jou is op basis van ayurveda & yoga leefstijl. Hiermee krijg je advies op het gebied van voeding, routine, kruiden, leefstijl, reinigingsprocessen voor de spijsvertering. 

Yogahoudingen, ademhalingstechnieken, meditatie en ayurvedische massages. Zorgen voor verbetering van je leefstijl en geeft innerlijke rust en harmonie. Dit zorgt voor een leven met meer balans. 

Namostute Yoga biedt je verschillende mogelijkheden aan voor advies, behandelingen & traject op maat. Afhankelijk van wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Zo kun je een los consult afnemen of een traject op maat kiezen met extra begeleiding en advies. 

En wat denk je van een ayurvedische massage of een pakket SHAKTI?

Het kan allemaal!

Een consult

We kijken welke van de drie types: vata (lucht en ether) pitta (vuur en water) en kapha (water en aarde), op dit moment de meeste aandacht vraagt. Er wordt een diagnose gedaan naar de constitutie (pakruti) en disbalans (vikruti).

Vervolgens ontvang je hiervoor een persoonlijk voedings- en leefstijladvies om direct thuis mee aan de slag te gaan. Waaronder advies welke voeding jou nu ondersteunt en welke voeding juist te verminderen, praktische tips om je dag te starten en te eindigen, self-care rituelen, suggesties voor ondersteunende kruiden, ayurvedische massages en advies over yoga leefstijl.

Door een consult leer je wat balans voor jou betekent en terug kunt vinden of kunt herstellen.

Traject op maat

Werkwijze

1

Consult

Tijdens een consult kijken we samen naar je behoefte. Wil je in balans blijven en preventief werken? Of heb je klachten of ongemakken en wil je jouw balans hervinden? Op basis van jouw behoefte kijken we welke van de drie types bij jou sneller uit balans kan raken (preventie) of wellicht al is (klachten). Deze onbalans leiden we terug naar je voeding, leefstijl op basis van yoga en ayurveda. Vervolgens ontvang je praktisch voedings- en leefstijl advies afgestemd op jouw unieke behoefte en situatie. Met het voedings- en leefstijladvies kun je direct zelf aan de slag.

2

Plan

Vervolgens wordt er een individueel plan gemaakt op basis van jouw fysieke, mentale en emotionele kwaliteiten en of je uit balans bent geraakt. Met dit plan stel ik een persoonlijke leefstijlplan op om je te begeleiden en te ondersteunen zodat, je de meest stralende versie van jezelf kunt zijn. Het persoonlijke plan voor jou is op basis van ayurveda & yoga leefstijl. Hiermee begeleid ik jou bijvoorbeeld op voeding, routine, kruiden, leefstijl, reinigingsprocessen voor de spijsvertering, yoga houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Eventueel aangevuld met ayurvedische behandelingen zoals een marma behandeling, abhyanga of een ayurvedische kruiden stempel massage of SHAKTI.

3

Begeleiding

Alle veranderingen heeft tijd, geduld en oefening nodig. Je wordt door mij persoonlijk en/ of online begeleidt.

 

Waar je ook bent op je reis, ik ben hier om je te helpen je innerlijke uitstraling te vinden!

Angela

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage brengt het hele lichaam terug in balans. De werking vindt niet alleen in de spieren plaats, maar ook in het energiesysteem. Hierdoor worden tevens het aura en de chakra’s beïnvloed. De ayurveda massage zorgt ervoor dat je meer vitale energie zult ervaren. Gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten worden hiermee verwijderd.

Bovendien is een ayurvedische massage een zeer geschikte behandeling voor het losmaken van emotionele blokkades.

Ayurvedische massage kan onze geest ertoe brengen niet langer af te dwalen en kan een volmaakte ontspanning teweegbrengen.

De ayurvedische massage geeft mentaal, emotioneel en fysiek rust. Door de massage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest gestimuleerd. Voor gezonde mensen is het een vorm van preventieve geneeskunde om gezond te blijven. 

Ayurveda is niet alleen een gezondheidheidsleer, het is een manier van leven. Yoga, voeding, kruidenleer, meditatie, leefstijl en massages zijn een onderdeel voor een gebalanceerd leven en positieve gezondheid.

Je kunt terecht voor een ayurvedische en healing behandelingen, een ayurvedisch consult en een traject op maat op basis van Yoga, Ayurveda en Healing leefstijl. 

Voor de SHAKTI liefhebbers bestaat er een SHAKTI pakket met voordeelkorting!

Abhyanga massage

Een volledige Indiase lichaamsmassage met hoofdmassage gecombineerd met Vishesh massage. Er wordt gebruik gemaakt van warme kruidenoliën op basis van je persoonlijke disbalans of constitutie vata, kapha en pitta.

Bij een 90 minuten behandelingen worden de energiepunten (marmani) gestimuleerd.

Deelmassage

Indiase massage voor rug, nek en schouders of benen en voeten.

SHAKTI

Een behandeling in Ayurveda en Healing, een eigen creatie van Namostute Yoga.

Tijdens de massage wordt het lichaam volledig gemasseerd met kruidenoliën

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende ayurvedische massagebehandelingen met energiepunten (marmani). We eindigen met een reiki behandeling.

  • 60 minuten 75,-
  • 90 minuten 125,-

SHAKTI pakketten

  • 3x60 minuten 199,-
  • 3x90 minuten 349,-

Ayurvedische kruidenstempel massage (Pinda Swedana)

Een volledige Indiase lichaamsmassage met hoofdmassage. Tijdens de massage worden warme bundels waarin kruiden zijn verwerkt en ondergedompeld in kruidenoliën. Het werkt zowel verjongend als reinigend, versterkend, verzachtend en intens ontspannend.

De massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en werkt reinigend op de organen.De Pinda Swedana wordt o.a. gebruikt bij stress, pijnklachten, fibromyalgie, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken), slechte doorbloeding en spijsverteringsproblemen. Ook voor mensen die op zoek zijn naar diepe rust voor lichaam en geest is deze massage effectief.

  • 60 minuten 70,-

Shirobhyanga

Een Indiase hoofd- en gezichtsmassage met energiepunten (marmani).

De massage brengt diepe rust en werkt vitaliserend. Goed bij klachten zoals migraine, slapeloosheid, vermoeidheid, stress en drukte in je hoofd.

  • 30 minuten 35,-

Marma behandeling

Een volledige Indiase lichaamsmassage waarbij energiepunten (marmani) gestimuleerd worden. Wij gebruiken warme kruidenoliën met lichte massage strijkingen. Marma’s vormen kanalen, waar een blokkades kunnen optreden. Door een marma behandeling gaat de energie weer stromen en helpt het om op een subtiele manier het lichaam en de geest te balanceren.

Bij vastzittende emoties zoals, angst, verdriet en woede kan marma erg effectief zijn. Ook na (intensieve) ziekenhuisbehandelingen en/of trauma’s wordt marma aangeraden om het lichaam te herstellen.

  • 60 minuten 60,-